7338 sayılı veraset ve intikal vergisi kanunu

Veraset intikal vergisi kanunu nedir?

Veraset ve intikal vergisi kanunu ile düzenlenen bu vergi: miras vasiyet ve miras mukavelesi gibi ölüme bağlı tasarruflar ya da bağış veya her hangi bir tarzda olan karşılıksız kazandırmalar sonucunda ödenmesi gereken bir vergidir.

7338 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabidir. …

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilmezse ne olur?

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor.

Veraset ve intikal vergisi kaç kere ödenir?

Miras kalan malların alınmasından sonra, söz konusu mallar için vergi, veraset ve intikal vergisinin tahakkukundan itibaren 3 yılda ve iki eşit taksitte ödeniyor.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasil verilir?

Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi kâğıt ortamında ölenin son ikametgâhının bulunduğu yer Vergi Dairesine elden veya posta yoluyla verilebilir. Kâğıt ortamında doldurulan beyanname, mirasçılar tarafından imzalanmak suretiyle verilecektir.

Veraset ve intikal nasıl yapılır?

Miras kalan bir gayrimenkul, taşınır mal veya bankadaki mevduat gibi mal varlığı değerlerinin mirasçılara intikali için yapılması gereken ilk işlem veraset ilamı yani mirasçılık belgesi alınmasıdır. Veraset ilamı noterden veya sulh hukuk mahkemesinden alınabilmektedir.

Veraset intikal vergisi kimlerden alınır?

Veraset ve intikal vergisini kim öder? … Kanun gereğince Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor.