Bijon anahtarı hangi yöne açılır

Göbek kapağını kriko kolunun düz olan tarafı ya da bijon anahtarı ile zorlayarak çıkartabilirsiniz. Tekerlek bijonları ortaya çıktığında anahtarın uygun ucunu bijonlardan birine yerleştirin ve gevşetmek için saatin tersi yönünde çevirin. Bijonu bir ya da iki kez çevirerek gevşetin ve tamamen çıkarmayın.

Bijon anahtarı kaç numara?

Universal tipteki bijon anahtarlarında 17 mm, 19 mm, 21 mm ve 23 mm ölçülerindeki bijonlar için kullanılan 4 adet uç bulunuyor. Universal bijon anahtarlarını otomobil, hafif ticari araç, minübüs ve panelvan türündeki birçok taşıtın tekerlerini sökme ve takma işlemlerinde kullanabilirsiniz.

Bijon somunları neden gevşer?

Bu faktörler aracın ağırlığının desteklenmesi, sürüşün dönme etkileri, ısınma ve soğuma döngüleri ile yoldaki tümseklerden kaynaklanan sarsıntılardır. Bunlar, bijonların yerinden hafifçe kayarak sıkışmasına veya gevşemesine neden olabilir.

Araba bijon kaç torkla sıkılır?

Genelde askida 70-80 yerde iken 110-120 nm (11-12 kilo asagi yukari) binek araba bijonu icin yeter. Kalibrasyonu hassas oldugundan yere dusmedikce is gorur. 120 yerine 130 veya 100 yapmaniz bijonda cok etki Etmez. Bir de tork anahtari sIkIsmIs somunu bijonu acmak icin kullanilmaz.

Şifreli bijon ne demek?

Şifreli bijonlar ise, tekerleklerin çalınmasını önlemek için kullanılmakta olan bijonlardır. Firmalar tarafından özel olarak bijon ve somunlar üretilmektedir. Bijon somunu olarak da havşalı, kendinden pullu, radüslü ve havşasız olarak farklı tipler yer almaktadır.

Citroen C4 bijon anahtarı kaç numara?

Citroen C4 Bijon Anahtarı 671739 referans numaralıdır ve ORJINAL üretimidir.

Bijon anahtarı nerede kullanilir?

Araçlarda tekeri tutan civataları söküp takmaya yarayan özel yapım bir alettir. Lastik tekerlekleri araçların tekerleklerini dingile sabitleyen BİJON adı verilen saplama civataları sökmeye-takmaya yarayan +(artı) şeklindeki alettir.

Araba neden bijon keser?

bijonlar neden sıyırır ya da keser? bijon sıyırması, bijonun ya da porya'da bulunan diş yuvalarının parçalanıp bijonun boşa çıkması demektir. kesmesi ise, bijonun ortadan ikiye bölünüp bir kısmının içeride kalması.