Genel ahlaka karşı suçlar

Ahlaki suçlar nedir?

Bilinçli ya da bilinçsiz olarak yapılmasına bağlı olarak suçlar çeşitlenir. Bu suçlar Türk ceza kanunun 225. maddesi gereğince ahlaka karşı suçlar adı altında birleşir. Ahlaka karşı suçlar genellikle toplum içinde ve toplumun kabul etmeyeceği şekilde yapılan hareketlerdir.

Ahlak ve adaba aykırı davranışlar nelerdir?

Ahlak ve Adaba Aykırı Davranışlar Nelerdir? Hayasızca hareketler suçunun oluşabilmesi için toplumun ahlak ve adabına aykırı davranışlarda bulunması gerekmektedir. Kişinin cinsel davranışlar gerçekleştirmesi, cinsel organını göstermesi, halka açık yerde cinsel ilişkiye girmesi gibi davranışlar suç oluşturmaktadır.

Hayasızca hareketler nelerdir?

Hayasızca hareketler suçu, diğer bir deyişle teşhircilik suçu, failin alenen cinsel ilişkide bulunması veya teşhircilik yapması ile oluşur (TCK md.225). Bu nedenle, uygulamada bu suça “alenen cinsel ilişkide bulunma suçu” veya “teşhircilik suçu” denilmektedir.

Ahlaka ve adaba aykırılık nedir?

“Ahlâk ve adaba aykırılık” ifadesi, genel olarak içeriği belirsiz- sübjektif bir ifadedir. … “Şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı,” hükmünü içermektedir.

Genel ahlak kavramı nedir?

1-Genel Ahlak Kavramının Tanımı Anayasa Mahkemesinin ifadesiyle genel ahlak deyimi, belli bir zamanda, belli bir toplumun büyük çoğunluğunca benimsenmiş bulunan ahlak kurallarıyla ilgili hareketleri gösteren ve kolayca anlaşılan bir anlam taşımaktadır[15].

Kamu güvenine karşı suçlar nelerdir?

Ç. Kamu Güvenine Karşı Suçlar

  • Parada sahtecilik (mad. 197)
  • Kıymetli damgada sahtecilik (mad. 199)
  • Mühürde sahtecilik (mad. 202)
  • Mühür bozma (mad. 203)
  • Resmi belgede sahtecilik (mad. …
  • Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek (mad. …
  • Resim belgenin düzenlenmesinde yalan beyan (mad. …
  • Özel belgede sahtecilik (kaoüb 207)

Ahlaka mugayir ne demek?

Ahlaka mugayir kelimesinin anlamı; ahlaka aykırı olan, ahlaka uymayan, genel olarak ahlaki değil, ahlaka yakışmayan sözler, davranışlar veya tutumlar, ahlaki açıdan iyi ya da doğru değil, ahlaki açıdan kötü ya da yanlış olarak tanımlanır.