Koordinatör rehber öğretmen nasıl seçilir

Koordinatör rehber öğretmenin görevleri nelerdir?

a) Rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile okul yönetimi arasındaki koordinasyonu sağlar. b) Rehberlik ve psikolojik danışma servisinin hazırladığı okulun rehberlik programlarını ve çalışma raporlarını onaylanmak ve birer örneğini rehberlik ve araştırma merkezine gönderilmek üzere okul müdürüne iletir.

Rehber ogretmenin gorevi nedir?

Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.

Yıllık Çerçeve Planını kim hazırlar?

MADDE 34 – (1) Rehberlik öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Yıllık çerçeve planını, bağlı olduğu rehberlik ve araştırma merkezinin hazırladığı çerçeve planı temel alarak eğitim kurumunun türüne ve öğrencilerin ihtiyaçlarına göre hazırlar.

Okuldaki rehberlik hizmetlerinden kim sorumludur?

Bu kapsamdaki faaliyetler Bakanlıkça hazırlanan yönerge doğrultusunda yürütülür. MADDE 18 – (1) Eğitim kurumu müdürü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin aşağıdaki görevleri yapar: a) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinden birinci derecede sorumludur.

Rehberlik servisine neden gidilir?

Okul rehberlik ve psikolojik danışmanlık servislerinin uygulayacağı psikolojik ölçme araçları öğrencilerin şiddet eğiliminden uyum sorunlarına, ihmal ve istismara açıklıktan risk durumlarına yatkınlığa kadar birçok sorunun oluşmadan önlenmesine olanak sağlayabilir.

Anaokulu rehber öğretmen ne iş yapar?

Anaokulunda rehber öğretmen çocuklara, öğretmenlere ve ailelere danışmanlık eder. Sınıflarda bizzat bulunarak her çocuk hakkında gözlemler yapmaktadır. Rehberlik programımızın temel amacı, veli ve öğretmenlerle yakın işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin olumlu öğrenme deneyimleri yaşamalarına yardımcı olmaktır.

Rehber hocası nasıl olunur?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Belli alanlarda uzmanlaşmak için yüksek lisans yapmak gerekir.