Kosgeb kira desteği şartları

KOSGEB kira desteği ne kadar süre?

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000 (beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

KOSGEB 5000 TL destek başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

KOSGEB den kimler yararlanabilir?

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvurabilecektir. 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: … Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.

KOSGEB ten kimler yararlanabilir 2021?

KOSGEB'in 'Genç Girişimci Geliştirme Programı'nı bitiren, Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı'nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler veya İŞGEM'lerde yer alan işletmeler yararlanabilir.

KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır?

Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak destekten faydalanabilecek. 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz KOSGEB kredi başvuruları edevlet.kosgeb.gov.tr ekranı üzerinden gerçekleşecek.

KOSGEB verdiği parayı geri alıyor mu?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

KOSGEB hangi işlere destek veriyor?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)