Malhıtalı aş antep usulü

😊 Gelelim tarife. Malhıta yıkanır, üzerine 6-7 bardak su koyup kaynatılır üzerinde biriken köpükler alınır. İçine bulgur ilave edilir, bulgurlar ve Malhıta iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra domates ve biber salçası, tuz ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır, ocaktan indirilir.Nov 23, 2017

Gaziantep usulü lapa nasıl yapılır?

Antep Yöresel Lezzeti Lapa Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkıyoruz, 2 buçuk bardak bardak su ekliyoruz ve mercimek iyice pişene kadar bekliyoruz.
  2. Mercimek piştikten sonra bulguru ekliyoruz.
  3. İkisi piştikten sonra tavamıza yağı alıyoruz . …
  4. Yemeğimize kavurduğumuz soğanı ekliyoruz ve yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Sep 27, 2017

Kölük aşı nasıl yapılır?

KÖLÜK AŞI HAZIRLANIŞI:

  1. > Kırmızı mercimekler yıkanıp üzerine su konarak kaynatılmaya başlanır.
  2. Kaynarken üzerinde biriken köpük alınır.diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda kavrulup salçası ve pulbiberi eklenir.
  3. Mercimekler iyice yumuşayınca ince bulgur eklenip 4-5 dakika sonra soğanlı salça konur.

Mercimek lapa nasıl yapılır?

Kırmızı Mercimek Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek iyice yıkandıktan sonra tencereye alınır. …
  2. Bulgur da 20 dakika pişirildikten sonra ilave edilir. …
  3. Piştikten sonra ağzı kapatılarak 15 dakika kadar dinlendirilir.
  4. Küçük bir tencereye yağlar ve ince kıyılmış soğanlar alınarak soğanların rengi değişinceye kadar kavrulur.

Pirinc lapa nasıl yapılır?

3 Günde 2 Kilo Verdiren Pirinç Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri yapacağımız tencereye alalım, bir dakika karıştıralım.
  2. Üzerine suyu ilave edip lapa kıvamına gelince kapatalım.
  3. Dilediğiniz sebze ve yoğurtla yiyebilirsiniz. Baharatları da unutmayalım. Şimdiden bol hafiflemeler 🙂

Jun 4, 2015

Aş Çorbası nasıl yapılır?

Çok basit ama çok lezzetli, yöresel çorbamız hem yazın hem kışın severek tüketeceksiniz. Öncelikle tencereye tereyağı ve soğanı alıp biraz kavurup salçayı ekliyoruz ardından bolca suyu ve mercimeği ekliyoruz. Mercimekler pişince kesme makarnayı ekliyoruz. çorbanın kıvamını ayarlayınız.

Maltıhalı A.Ş nasıl yapılır?

😊 Gelelim tarife. Malhıta yıkanır, üzerine 6-7 bardak su koyup kaynatılır üzerinde biriken köpükler alınır. İçine bulgur ilave edilir, bulgurlar ve Malhıta iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra domates ve biber salçası, tuz ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır, ocaktan indirilir.

Kırmızı mercimek lapası nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Bu yemeğin özelliği kati olmasıdır. Mercimek iyice eriyince doğranmış soğan ile zeytinyağını kavuralım. Solunca pul biber ekleyip mercimeğin üzerine gezdirelim, karıştıralım, ocaktan alıp servis edelim. Mercimek Lapası hazır.