Orjinal keşkek tarifi

En lezzetli keşkek nasıl yapılır?

Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çömleğin en altına eti yerleştirin.
  2. Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin.
  3. Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin.
  4. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir.

Keşkeğin üstüne ne dökülür?

Buğdaylar pişince keşkeği tahta karışıkla ezerek karıştırın ve iyice kıvam almasını sağlayın. Tabaklara bölüştürdüğünüz keşkeğin üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirebilirsiniz.

Keşkeğin içine ne konur?

Keşkek (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg aşurelik buğday.
  • 1 bütün tavuk ya da 2 bütün göğüs+3 adet kalçalı but.
  • 1 paket tereyağı veya margarin.
  • İsteğe bağlı olarak haşlanmış nohut.
  • Sos olarak tereyağı ve kırmızı pul biber.

Aug 23, 2014

Sade keşkek pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle buğdaylarımızı bir gece önceden suda ıslatalım. ( ben bazen 2 saat kaynar su da ıslatıp yapıyorum. ) Buğdaylarımızı güzelce yıkayalım ve düdüklü tencereye alalım. 10 su bardağı kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu da ekleyip, kapağını kapatalım. 1 saat pişirelim. Dikkat edin kısık ateşte.

Karadeniz usulü keşkek nasıl yapılır?

Keşkek (Karadeniz Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı akşamdan geniş bir kabın içine koyun. …
  2. Ertesi gün tavuğu keşkek yapacağınız tencereye alın. …
  3. Tavuklar haşlanınca kabaca didikleyin ve bir kenara alın. …
  4. Şişmiş buğdayları iyice yıkayın.

Aney pişir keşkeği hangi yöreye ait?

Bu belge ile yemeğin adı Merzifon keşkeği olarak tescil edilmiştir….Keşkek.

Törensel keşkek geleneği
Tokat yöresine ait bir keşkek yemeği
ÜlkeTürkiye
Kaynak00388
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika

Keske nasıl yapılır?

Keşkek Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
  2. Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. …
  3. Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
  4. Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin.