Sıfır araç almanın şirkete faydası

İşletmenize, sıfır kilometre bir araç aldığınızda ÖTV ve KDV avantajına ilave olarak, işletmeye alınan aracın amortisman gideri, kasko ve trafik poliçeleri, bakım-onarım giderleri, akaryakıt giderleri de, V.U.K'a göre gider olarak düşülebileceğinden çifte kazanç elde etmiş olacaksınız.27 Dec 2017

Sıfır araç alımında ÖTV ve KDV gider yazılır mı?

2021 yılında binek otomobillerinin iktisabında, ÖTV ve KDV toplamının 2021 yılı için en fazla 150.000 TL'ye kadarlık kısmı ticari veya mesleki kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınabilecektir. Aşan kısım ise (KKEG) kanunen kabul edilmeyen gider olarak kaydedilecektir.

Araba gider olarak gösterilebilir mi?

“Kaç liraya araba alacağımızı sana soracağız” diyorsanız. 2022 Yılında 430.000 TL üzerindeki araçların vergisel bir avantajı bulunmuyor. 430.000 TL civarında bir araç alırsanız en fazla 200.000 TL tutarında KDV ve ÖTV sizin için gider olarak kabul ediliyor.

Sıfır binek araç KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

Binek otomobil işletmeciliği ile uğraşan mükelleflerin işletme amacı dışında satın aldıkları binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterilen KDV'nin indirim konusu yapılması mümkün bulunmamaktadır.

Hangi araçlar KDV’den düşer?

Binek Araç Satışında, Satıcı KDV mükellefi değilse, binek otomobil satışında KDV uygulanmayacaktır, Binek Araç Satışında, Satıcı aracı alırken KDV İndirim hakkına sahip değil ise, satış esnasında KDV oranı %1 kullanacaktır.

Binek araçlarda ÖTV ve KDV gider yazılır mı?

Satın alınan binek otomobillerinde ise özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi tutarları otomobilin maliyetine dahil edilebildiği gibi dileyen mükellefler bunları gider olarak da kaydedebiliyorlar.

Araç Alımında ÖTV gider yazılır mı?

Binek otomobillerinin iktisabına ilişkin özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi toplamının en fazla 200.000 TL'ye kadarlık kısmı giderolarak dikkate alınabilecektir.

Oto yikama gider yazilir mi?

04.10.2011 tarihli bir özelgede, otopark, otoban geçiş ücreti ve oto yıkama ücreti Gelir Vergisi Kanunu'nun 40. maddesinin (1) numaralı bendi kapsamında genel gider olarak görülmüş.