Tel tel açma tarifi

Yoğurtlu açma olur mu?

Evde süt yok ama yoğurt varsa, besleyici bir açma yapmak istiyorsak bu tarifi tereddütsüz deneyebilirsiniz. Un ve maya hariç tüm malzemeleri karıştıralım. … Yavaş yavaş 1-2 bardak un daha ekleyebiliriz, bu kullandığımız una göre değişir. Yaklaşık 10-15 dakika yoğuralım, hamur özlensin.

Yaş maya ile açma nasıl yapılır?

Açma Tarifi (Tel Tel) Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içine ılık süt sıvı yağ 1 paket yaş maya şeker tuz yumurta beyazı iyice karıştıralım.
  2. Sıvıları yavaş yavaş un eleyerek 1 kg unu boşaltalım.
  3. Yumuşak bir hamur olması lazım gerekirse ılık süt ekleyin.
  4. Hamuru yoğurun.
  5. 1 saat mayalansın.

Açma kaç derecede pişer?

Önceden ısıtılmış alt üst ayar 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra açmalarınız yenmeye hazır! Afiyet olsun.

Açmaya tereyağı konulur mu?

Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık bir saat kadar hamuru mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz. Bezelerin hepsinin üzerine birer çay kaşığı tereyağı bırakıyoruz.

321 poğaça hamuru nasıl yapılır?

3 2 1 Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurta beyazı, yoğurt ve yağı alarak karıştırın.
  2. Üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve sirkeyi de ilave edin. …
  3. Poğaça harcını çok az ele yapışacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız harçtan ufak parçaları alın ve elinizde yuvarlayın, ardından bastırın.

Yoğurtlu mayalı poğaça nasıl olur?

Yoğurtlu Mayalı Poğaça (Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ,şeker, maya kaba alınır çözülür.
  2. Maya çözüldükten sonra biraz beklenir.
  3. Yağ ,yoğurt ,tuz ,yumurtada alınıp karıştırılır.
  4. Un azar azar ilave edilip ele yapışmaz hamur elde edilir.
  5. Üstü bir bezle örtülüp mayalanmaya bırakılır.

Yaş maya ile poğaça hamuru nasıl yapılır?

Yaş Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaş maya, şeker, su ve sütü genişçe bir kapta karıştırıp mayayı eritiyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ben öncelikle 2 bardak un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyorum. …
  4. Yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  5. Üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.