Patates püresi salçalı

Patatesleri haşlıyoruz haşlama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyup çatalla eziyoruz. Bir tencereye yağı koyuyoruz içine soğan ve sarımsağı koyup pişiriyoruz. Biber ve domates salçasını ekleyip bir tur da öyle pişiriyoruz. Baharatlarını da ekleyip patatesleri içine atıp iyice karıştırıyoruz.Jan 26, 2016

Salçalı patates püresi yanına ne gider?

Patates Püresi Yanına Ne Gider?

  • Patlıcan kebabı
  • Domates soslu köfte.
  • Püreli kavurma.
  • Tavuk sote.
  • Misket köfte.
  • Tepsi kebabı
  • Mantar güveç
  • Rosto köfte.

Salçalı patates püresi nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağı ilave edin içine soğanı doğrayın soğanlar biraz pembeleşince içine salçayı pul biberi daha sonra patatesi ve tuzu ilave ederek ocağın altını kapatın iyice karıştırın ve istediğiniz şekil vererek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Soğanlı Patates püresi nasıl olur?

Soğanlı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri tuzlu suda 15-20 dk haşlayın.
  2. Ayrı bir tavada yağda soğanı kavurun.
  3. Patatesleri üzerine ekleyin.
  4. Peynir, tuz ve istediğiniz tüm baharatları ekleyip eze eze karıştırın.
  5. Servis ederken üzerine kekik koyabilirsiniz.

May 28, 2018

Haşlanmış patates ezmesi nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayalım ve ezelim. Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim ve doğranmış soğanları pembeleştirip içine salçayı ekleyip kokusunu çıkartalım. Daha sonra baharatları ve ezilmiş patatesi ekleyip 1-2 dakika kadar kavurup ocağın altını kapatalım. AFİYET OLSUN!.

Evde patates püresi nasıl yapılır?

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
  2. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Patates püresi içine ne konur?

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz ve karabiber eklenir.

Sade patates ezmesi nasıl yapılır?

Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  2. Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın. …
  3. Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. …
  4. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.