Türkiyede timsah var mı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 'Muhteşem Timi' adlı timsahın büyüklüğü, görenleri hem ürkütüyor hem de ilgisini çekiyor. Uzunluğu 5 metreye, ağırlığı da 350 kilograma ulaşan timsah, Türkiye'nin en büyük timsahı özeliğini taşıyor.Jul 25, 2020

Türkiyede nehirlerde timsah var mı?

Timsahlar cesede herhangi bir zarar vermemişti" diye konuştu. Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Ünlü, Dicle ve Fırat nehirlerinde bugüne kadar timsaha rastlanmadığını söyledi.

Timsah nerede olur?

Timsahlara çoğunlukla Amerika, Afrika, Madagaskar, Güney ve Doğu Asya ile Orta Avustralya'da rastlanmaktadır. Tuzlu sularda yaşayanları da vardır.

En büyük timsahlar nerede yaşar?

Peki; tuzlu su timsahı nerede yaşar? En büyük sürüngen hayvan birçok farklı yerde yaşayabiliyor ve bunda bu hayvanların hem tatlı hem de tuzlu suda hayatlarını sürdürebiliyor oluşlarının rolü çok büyük. Yine de esas yaşam alanları Güneydoğu Asya, Kuzey Avustralya ve Hindistan'ın doğu kesimi.

Denizde timsah var mı?

Tuzlu su timsahı adından da anlaşılacağı gibi diğer timsahlardan farklı olarak tuzlu sularda da yaşayabilir. Bu nedenle denizlerde ve okyanuslarda da görülebilir.

Dünyanın en büyük timsahı kaç metredir?

Bir tuzlu su timsahı (Crocodylus porosus) olan Lolong, 6.2 metre uzunluğunda ve 1,075 kg ağırlığındaydı. Bu ölçüler onu, burundan kuyruğa ölçülen en uzun timsah yapmıştır.

Timsah soğukta yaşar mı?

Amerika timsahı, Amerika aligatörüne göre soğuğa daha dirençlidir. 7 C° sıcaklığındaki suya bile dayanabilirler. Avustralya timsahında olduğu gibi nehir ağızları, nehirler, göller, ve hatta denizde bile yaşarlar. Amerika timsahı, Karayipler, Orta Amerika, Florida ve Meksika'da yaşar.

Timsahın düşmanı hangi hayvan?

Aç bir jaguarın nehir kıyısında bulunan 3 metre uzunluğunda Aligatör cinsi bir timsahı üzerine çıkıp acımasızca avladığı anlar kamerada.